Collectieve zorgverzekering

Profiteer van korting en hogere vergoedingen

Een collectieve zorgverzekering heeft een lagere premie, doordat deze is afgesloten voor een groep mensen. Iedereen kan profiteren van een collectieve verzekering. Laat dit voordeel niet liggen.

Bent u werkgever? Vraag gratis een collectiviteit aan om uw medewerkers korting te bieden.

Vind uw collectiviteit

Met een collectiviteit krijgt u korting op uw premie.

Voordelen collectieve zorgverzekering

  • Korting op uw premie
  • Ook voor uw meeverzekerde partner en kinderen
  • Vaak een uitgebreidere vergoeding

Veelgestelde vragen

Bent u nu individueel verzekerd (zonder collectiviteit) en wilt u gebruik maken van een collectieve verzekering bij uw huidige zorgverzekeraar? Dan kan dit vanaf de 1e van de maand, volgend op uw verzoek. Anders kan dit per 1 januari.

Bent u collectief verzekerd bij een andere zorgverzekeraar, maar wilt u overstappen naar de collectieve verzekering bij Zilveren Kruis vanwege een nieuwe werkgever? Dan kunt u op uw 1e werkdag bij uw nieuwe werkgever overstappen naar Zilveren Kruis. Let op: regel dit wel binnen 30 dagen nadat uw vorige werk is gestopt. De verzekering gaat dan in op de 1e dag van de volgende maand na de datum van aanmelding. Zie ook: "Ik heb een collectieve verzekering bij mijn werkgever, maar verander van baan. Wat nu?".

Bent u nu individueel verzekerd (zonder collectiviteit) bij een andere zorgverzekeraar, maar wilt u overstappen naar de collectieve verzekering bij Zilveren Kruis vanwege een nieuwe werkgever? Dan kunt u helaas niet overstappen tot 1 januari.

Of uw gezinsleden van uw collectieve verzekering gebruik kunnen maken hangt af van uw collectiviteit. U kunt hiervoor contact opnemen met onze klantenservice.

Een beëindiging van het dienstverband is volgens de Zorgverzekeringswet géén reden om de zorgverzekering tussentijds te beëindigen. De polis (basisverzekering en aanvullende verzekering) wordt op individuele basis voortgezet. U bent verplicht de basisverzekering tot tenminste 1 januari individueel voort te zetten. De premie zal wel hoger zijn, omdat de collectieve korting wegvalt.

Als uw nieuwe werkgever ook lid is van een collectiviteit, kunt u hier naartoe overstappen. Zie ook "Kan ik naar een collectieve verzekering overstappen?". De datum waarop u een verzoek voor overstappen van collectiviteit indient is daarbij van belang:

Voor de datum van het nieuwe dienstverband:

De datum van uitschrijving is de 1e van de maand volgend op datum nieuw dienstverband, tenzij het dienstverband op de 1e ingaat. Dan is de datum uitschrijving dezelfde als de datum van het nieuwe dienstverband.

Na datum nieuw dienstverband, maar binnen de termijn van 30 dagen:

Uitschrijven per de 1e van de maand volgend op datum verzoek.

Na de termijn van 30 dagen:

U bent te laat en kunt pas per 1 januari van het volgende jaar uitgeschreven worden. Intussen wordt de collectieve polis omgezet in een individuele polis. Voorbeelden:

  • Voorbeeld 1: De datum van het nieuwe dienstverband is 1 augustus. De opzegging is 28 juli. De beëindiging is dan 1 augustus.
  • Voorbeeld 2: De datum van het nieuwe dienstverband is 1 augustus. De opzegging is 5 augustus. De beëindiging is dan 1 september.
  • Voorbeeld 3: De datum van het nieuwe dienstverband is 1 augustus. De opzegging is vanaf 1 september. De eerstvolgende mogelijkheid is dan per 1 januari.
  • Voorbeeld 4: De datum van het nieuwe dienstverband is 2 augustus. De opzegging is 28 juli. De beëindiging is dan 1 september.

Helaas is het niet mogelijk verschillende collectiviteitskortingen te combineren.

7,8 Op Independer
3,8 miljoen klanten gingen u voor